חתונה על המשקל - איפור, שיער ולייף סטייל - מתחתנים menumain-menu-usersearchmenu_xaccessibilityנגישותcategoriesgaleriessitestoolsgeneralgoogle-playapp-storefacebookpinteresttwittersocial_instagramSite-By-NGsoft right-arrow right-arrow facebookpinterest
בדקנו וגילינו שהרבה יותר נוח להשתמש באתר כשהטלפון במצב מאונך.
סיבוב קטן ימינה ואנחנו איתך!
נגישות
נגישות

חתונה על המשקל

הדרך הנכונה להרזייה בטוחה

איפור, שיער ולייף סטייל

מי לא רוצה להגיע לחתונה עם אי אילו קילוגרמים פחות? הרעבה עצמית היא לחלוטין לא הפתרון. שילוב של תזונה נכונה, בריאה וטבעית המתאימה לאורח החיים שלכם תביא לתוצאות המיוחלות. רק היזהרו מדיאטות אינסטנט, וגם מאוכל אינסטנט

diet2.jpg"את הדיאטה שלי התחלתי הרבה לפני הצעת הנישואין, בערך תשעה חודשים לפני שהחלטנו להתחתן. אבל באותו שלב כבר יצאנו חצי שנה ועמוק בפנים ידעתי שזה עשוי להגיע לחתונה", מספרת שני, שבסוף דצמבר תינשא לבחיר לבה.
"אצל בחורות רבות, ההחלטה להתחיל בדיאטה נובעת לפעמים מהרצון למצוא אהבה ומערכת יחסים. אני דווקא הכרתי את בן זוגי עם כל המשקל העודף, ועד היום אני מופתעת שזה לא הפריע לו במידה כזאת שהיתה פוסלת את הקשר בינינו. אבל ידעתי שעודף המשקל שלי מפריע לו, לא כל כך מבחינה אסתטית כמו מבחינה בריאותית, יחד עם הימנעותי מפעילות ספורטיבית ואורח חיים אקטיבי.
"יחד עם זאת, אין ספק שההחלטה להתחיל בדיאטה נבעה לא רק מהצורך שלי למצוא חן בעיניו, אלא בעיקר מהצורך שלי למצוא חן בעיני עצמי. היום, במבט לאחור, כנראה שהרעיון שיום אחד אלבש שמלת כלה התחבא מאחורי כל השיקולים להתחיל בדיאטה, וגם המחשבה על הריון והרצון להגיע לשלב הזה בחיים עם גוף בריא וללא עודף משקל".

הסוד: תשומת לב
המשקל, כאמור, הוא נושא כאוב עבור רובנו גם ביומיום, ועל אחת כמה אנחנו רוצות להיראות בשיאנו ביום הגדול שלנו, כשכל העיניים נשואות אלינו, כשהפלאשים מתקתקים סביבנו, ואנחנו נונצח מכל זווית אפשרית למזכרת שגם הנכדים יראו. כלות רבות מלחיצות את עצמן במרתון דיאטה מטורף, מרעיבות את עצמן עד לחתונה ומסתכנות בלהגיע לאירוע באפיסת כוחות מרוב רעב.
tipbox
איך עושים את זה נכון?
קודם כל, חשוב לדעת שאין מתכון שנכון לכולם. אם יש דיאטה שעשתה פלאים אצל חברתך, אין זה אומר שדווקא היא זו שתסייע לך להשיל כבמטה קסם את כל הקילוגרמים המיותרים.
"תמיד תמצאו אנשים שחוו את דיאטות ונשבעים שהן עובדות נפלא, ואז גם אתם מנסים את הדיאטה, אבל אצלכם זה לא עובד, למה? כי כל אחד מאיתנו בנוי אחרת, ומה שטוב לאחד, לא בהכרח טוב לאחר", מסבירה סיגל בר-גיל, HHC LMT, יועצת בריאות הוליסטית, בוגרת בית הספר היוקרתי לתזונה אינטגרטיבית בניו יורק.
"הדיאטות עובדות מכיוון שכאשר אנשים מחליטים שהם רוצים להרזות, הם משנים את התפריט היומי שלהם ומתחילים לאכול בריא יותר. במצב זה, כל דיאטה שבה בוחרים - תעבוד, כיוון שהם עוברים ממצב של אכילה פרועה ובלתי מבוקרת של שטויות לתפריט קבוע, מוגבל ובריא יחסית.
"הכלל בתחום התזונה האינטגרטיבית הוא שכל תשומת לב לדיאטה עדיפה על שום תשומת לב. כל ממציאי הדיאטות הגדולים לא מתייחסים לסוגייה הזו, כי הם רוצים לייחס את כל ההצלחה לדרך הספציפית שלהם".
הבעיה ברוב הדיאטות היא שרגע אחר כך מעלים הכל בחזרה.
"רוב האנשים ירזו בכל תוכנית דיאטה שהיא לאורך תקופת זמן קצובה, ואז ישובו לסורם ויאכלו את מה שנאסר עליהם בדיאטה המחמירה. למה? בגלל שרוב סוגי הדיאטות מורות לאנשים לאכול רק סוג מסוים של מזון, ולהימנע מאחרים (כל מה שאנחנו באמת אוהבים).
"האנשים עושים את מה שנאמר להם, עד שמגיע הרגע בו הם רואים איזו עוגה או קוראוסונים בסופר – והם מתחילים לפנטז. במוקדם או במאוחר אותו דחף למתוק יגבר עליהם, והם יתנפלו על העוגות, העוגיות והמאפים.
"אחר כך הם ירגישו מאוד רע עם עצמם, ובשלב הזה הם יעמדו בצומת דרכים: להמשיך בדיאטה ולהחריף אותה כדי להעניש את עצמם על חולשתם, או להפסיק עם הדיאטה הקשה הזו שמונעת מהם לאכול את מה שהם באמת אוהבים".

diet1.jpgפחמימות טובות, פחמימות רעות
אז איזו דיאטה באמת עובדת?
"קיים בלבול רב לגבי מה צריך לאכול, מתי ואיך. האם לאכול יותר פחמימות ופחות חלבונים, או להיפך? לאכול פירות או שזה משמין מדי? כן לשתות דיאט או לא? קודם כל, כפי שכבר אמרנו, כולנו שונים, ומה שטוב לאחד לא בהכרח טוב לאחרים".
בר-גיל מציגה את שתי התיאוריות הדיאטתיות הרווחות היום: זו שתומכת באכילת יותר חלבונים ופחות פחמימות (כמו אטקינס וסאות' ביץ'), וזו שתומכת באכילת יותר פחמימות ופחות חלבונים.
יותר חלבונים ופחות פחמימות - לפי התיאוריות הללו, ככל שתאכלו יותר חלבונים ופחות פחמימות, כך תורידו יותר במשקל. ריבוי החלבונים גורם לירידה במשקל על ידי כך שהגוף לא מקבל פחמימות להפוך לסוכר ואנרגיה, ובמקום זה שורף את מאגר החלבונים שלו, ואחרי שהוא מסתיים, מתחילים לשרוף את מאגר השומנים.
בצורה זו ניתן לאכול הרבה עוף, בשר, דגים וגבינות עתירות שומן, ובכל זאת להרזות. אך לא רבים מאיתנו יכולים להחזיק מעמד כך לאורך זמן. הבעיה היא, מציינת בר-גיל, שקל מאוד ליפול מהדיאטה הזו ולהשמין הכל בחזרה.
"בנוסף, פירמידת המזון של אטקינס, למשל, למשל שמה את החלבונים בבסיסה כדבר החיוני ביותר, ומונעת צריכה של פחמימות מורכבות כגון דגנים וקטניות, פירות ומרבית הירקות. אך בפחמימות מורכבות יש גם סיבים תזונתיים רבים החשובים לעיכול תקין ולתפקוד טוב של המעיים ומערכת העיכול כולה. בהיעדרם, נהיה בעצירות תמידית, וחסימת המעיים עלולה לגרום למחלות מעיים. גם מחלות לב יכולות להיווצר מאכילת יתר של בשר ומוצריו".
יותר פחמימות ופחות חלבונים - הטענה היא שחברות מסורתיות נשארות בריאות באמצעות תזונה נכונה. האנשים שם אוכלים עירוב של ירקות, דגנים וקטניות – כולם מרובי פחמימות. לאנשים בחברות אלה אין את כל תחלואי העולם המערבי, ובוודאי אין משקל עודף. המזון המומלץ הוא פירות וירקות, דגנים מלאים, מעט מאוד דגים, עוף ובשר. הנוסחה של הדיאטה הזו כוללת 10% שומן, 20% חלבונים ו-70% פחמימות.
"הבעייתיות כאן היא שרבים לא יודעים מהן פחמימות טובות ומהן פחמימות רעות, וכתוצאה מכך אוכלים הרבה לחם ופסטה, דבר שבוודאי לא עוזר להם להוריד במשקל. בעיה נוספת היא המונוטוניות של הדיאטה: לא כולם יכולים לחיות כל הזמן על דגנים וירקות".
אז מי צודק?
"הדיאטות הללו מצליחות ופופולריות כיוון שהן מצליחות אצל חלק מהאנשים", אומרת בר-גיל, ונותנת את הטיפים שלה איך להוריד במשקל ולהישאר שם:
1. חשוב לזכור שמה שטוב לאחד לא בהכרח טוב לאחר. אל תתפתו ללכת אחר דיאטות שהצליחו אצל חבריכם. חשוב לעשות מהדיאטה אורח חיים ולא משהו זמני. אין דיאטה שהיא זבנג וגמרנו, 5 ק"ג ב-10 ימים. שום דיאטה כזו לא תצליח לאורח זמן. מזה משמינים מאוד אחר כך.
2. לאכול שלוש ארוחות מסודרות ביום - בריאות, עם הרבה ירקות, פירות, דגנים וקטניות. שחטיפי הביניים יהיו פירות ולא משהו אחר.
3. חשוב לאכול מזון עשיר בסיבים תזונתיים, כיון שהם טובים למעיים ולעיכול תקין.
4. לבשל יותר בבית. כאשר אתם מבשלים, אתם יודעים בדיוק מה הכנסתם לאוכל ויש לכם שליטה על הכמות, הקלוריות ואיכות המזון.
5. ממתיקים מלאכותיים אינם בריאים. חשוב לדעת את זה כשצורכים הרבה מוצרים דיאטתיים, כולל דיאט קולה, דיאט יוגורט, סוכריות דיאטתיות. כל מה שדיאטתי אינו בריא, אלה קלוריות ריקות.
6. חשוב להוסיף לתפריט היומי שמן זית, מיץ לימון, שום ובצל. הם מועילים מאוד לגוף, למערכת החיסון ולניקוי הדם מהצטברות רעלים.
7. חשוב לשתות הרבה מים.
8. להתעמל כל יום, לפחות כחצי שעה, כל אחד בהתאם ליכולתו ולרמ

אל תקחו לי את הצ'יפס
זוגות רבים מגיעים מותשים לחתונה. ההתרוצצויות, הלחצים, החיכוכים שמתלווים לתקופת ההכנות, בנוסף לכל המטלות הרגילות של החיים (עבודה, לימודים, משפחה, בית, זוגיות...), גורמים לעייפות שקשה להתגבר עליה. לכל אלה עלולה להוסיף גם תזונה לקויה.
"הגוף הוא מכונה חכמה מאוד. הוא מאותת לנו באמצעות העייפות שמשהו באורח החיים שלנו לא טוב לו, ושמשהו חסר", אומרת בר-גיל. "בדרך כלל מדובר בחוסרים של ויטמינים ומינרלים שנובעים מתזונה לקויה.
"עד לפני 100 שנה רוב המזון היה טבעי וטרי: הלחם היה מקמח מלא וגודל ללא כימיקלים, הבשר היה מעופות ומבקר שרעו במרעה (ולא ברפת), הירקות גודלו בצורה אורגנית ללא ריסוסים, הדגים היו דגי ים, והים היה נקי ולא מזוהם. באופן הזה האנשים קיבלו בצורה טבעית את כל הוויטמינים והמינרלים שהם היו צריכים.
"כיום, אנחנו אוכלים לחם לבן (טעים, אבל הקליפה של הדגנים מקולפת ואיתה יוצאים גם כל הערכים התזונתיים החשובים של הלחם), העופות והבקר מואבסים באוכל לא טבעי כדי שהם יגדלו במהירות המירבית, רוב הדגים מגודלים בבריכות דגים ומואכלים באוכל תעשייתי שאינו אצות ים, ולכן הם חסרים בחומצות השומן אומגה החיוניות לנו. גם בדגי ים שאנו אוכלים יש זיהום רב של כספית ועופרת שנמצאים בים ואינם מזוקקים מהם. הפירות והירקות מדושנים בכימיקלים שונים כדי שיגדלו מהר ונוגדי חרקים".
מה הפתרון? לחזור אחורה בזמן?
"כאשר נאכל נכון והגוף יקבל את כל מה שהוא צריך על בסיס יומי ויתאזן, אנו נרגיש טוב יותר והעייפות תפחת ותיעלם. מה זאת אומרת נאכל נכון? העקרונות הבסיסיים הם מאוד פשוטים: צריך לצרוך פחות בשר, סוכר, מזון מעובד ומתועש, אלכוהול, קפאין וסיגריות.
"אבל אני רוצה להדגיש שאין שום סוג מזון שהוא רע. אם אתם רוצים לאכול איזה צ'יפס, עוגיית שוקולד או גלידה – זה בסדר כל עוד זה נעשה במסגרת של תפריט יומי בריא.
"מדי פעם חשוב לאכול את המאכלים האלה שכולנו אוהבים, כי אנחנו יצורים שאוהבים לאכול טעים, ואם ייקחו לנו את זה, לא נתמיד בדרך החיים הזו, וזו תהיה לא יותר מדיאטה נוספת שנכשלה. אם תדבקו באורח חיים כזה, לא רק שתרדו במשקל אלא גם תהיה לכם יותר אנרגיה במשך היום וגם בסיומו".

חיבוק במקום שוקולד
עייפות לא רק נגרמת מתזונה לקויה, היא גם עלולה להכניס למעגל קסמים של תזונה לקויה נוספת. מכירים את הדחף העז למתוק שתוקף אותנו כשאנחנו עייפים, ומחפשים אנרגיה להמשיך בשוקולד, עוגייה או גלידה?
בר-גיל מסבירה כמה סיבות אמיתיות לדחף הזה למתוק: 
1. צמא -
כשאנחנו צמאים, אנחנו לעתים מפרשים את זה כרעב.
2. אכילה רגשית - כשיש לנו בעיות בזוגיות, כשעצובים, עצבניים, מתוסכלים – אלה גורמים ידועים לדחף למתוקים, שמהווים סוג של נחמה.
3. הורמונים - בזמן מחזור, כאשר ההורמונים משתוללים, יש לנו צורך עז לאכול מתוקים.
4. כאשר אנחנו בדיאטה ומצליח לנו, אנו חשים באיזשהו דחף הרסני לאכול משהו ש"אסור" לנו. ואז, דווקא אחרי שהחמיאו לנו שרזינו יפה, אנחנו חושבים שלא יהיה כל כך נורא אם נאכל משהו מתוק. מכירים?!
לדבריה, עודף סוכר וממתיקים הוא הגורם האמיתי להשמנה, ולאו דווקא השומן. "כולם חושבים שדווקא השומן הוא 'הדבר הרע' שצריך לחשוש ממנו במזון, אך העובדה היא שמאז שהתחילו לייצר את כל המוצרים ללא-שומן ומופחתי-השומן במגוון רחב כל כך, החל במעדני חלב וכלה במאפים ועוגיות, האנשים השמינו יותר. למה? מכיוון שברגע שמוציאים את השומן מהמזון, חייבים להכניס משהו אחר במקומו כדי לעשות את האוכל טעים – הסוכר או תחליפי הסוכר.
"סוכר אינו נחוץ לגוף בכמויות גדולות כל כך כמו שאנו צורכים, ואף גורם לו נזק. סוכר לבן הוא פחמימה פשוטה, המתפרקת במהירות רבה בגוף, נותנת הרבה אנרגיה לטווח הקצר אך אחר כך גם  גורמת להורדת רמת הסוכר בדם במהרה וכך גם לתחושת רעב ועייפות מייד לאחר מכן.
"בנוסף, הסוכר הלבן חסר כל ערך תזונתי. מינרלים חשובים כמו כרום, מגנזיום ואבץ מוצאים בתהליך עיבוד הסוכר הלבן, והגוף שלנו צריך להשתמש במאגר המינרלים שלו כדי לעכל אותו. הוא חסר סיבים, ויטמינים ומינרלים, והופך למעמסה לגוף בתהליך העיכול שלו.
"לכן מתוקים נחשבים לקלוריות ריקות: במקום לספק לגוף ערכים תזונתיים החשובים לו, הסוכר מוציא אותם מהמאגרים של הגוף. וכך, עם המון קלוריות ואפס ערכים תזונתיים, הסוכר הוא הגורם מספר אחד לבעיית המשקל והתזונה הלקויה שלנו".
אז מה עושים? הרי אי אפשר להוציא את הסוכר מהתפריט לגמרי.
"זה לא שאני אומרת להפסיק לאכול מתוקים לחלוטין, ממש לא. מתוק זה טעם החיים וכולנו אוהבים אותו. אבל ישנם כמה דברים שאפשר לעשות כדי להפחית את הצורך העז לאכול מתוקים:
1. מצא מתיקות בדרכים שאינן אוכל -
הגוף שלך אינו זקוק לסוכר באופן ביולוגי, אבל הוא כן זקוק לחיבוק טוב ונשיקה של בן הזוג, לזמן עם חברים, למסאז' מדי פעם, לצחוק ועוד. כשהחיים עצמם מתוקים לנו, אנו לא מרגישים צורך בהמתקה מלאכותית.
אפשר אפילו להכין רשימה: מה לעשות כשבא לנשנש משהו מתוק אבל לא באמת רעבים: לראות טלוויזיה, לעשות אמבט חם, לקרוא ספר טוב, לדבר בטלפון, לשמוע מוסיקה ועוד.
2. לשתות הרבה מים.
3. לאכול ירקות מתוקים מבושלים
(כמו בטטה וגזר) ופירות.
4. שינה טובה - כבר אמרנו שלפעמים כשעייפים הגוף משדר לנו שהוא צריך עוד אנרגיה בצורת מתוק. אז במקום לקחת שוקולד, פשוט לכו לישון.
5. פעילות גופנית טובה עוזרת לאזן את רמות הסוכר בדם ולהפיג מתחים.
6. כשמגיע הדחף למתוק, שימו לב אם מדובר ברעב ממשי (ואז לאכול מיני-ארוחה, גם אם לא הגיע הזמן), או בסתם צורך לנשנש, ואז אפשר לנשנש אופציה בריאה יותר של מה שהתחשק לכם קודם (עוגיות גרנולה או עוגיות מופחתות שומן וסוכר)".
מה לגבי הממתיקים המלאכותיים?
"התשובה היא פשוט לא! הממתיקים המלאכותיים מאוד לא בריאים. נעשו עליהם מחקרים רבים, אך תעשיית המזון חוסמת בפני הציבור הרחב את הממצאים המדאיגים: אספרטיים וחבריו הם חומרים מלאכותיים שהגוף אינו מכיר ולכן רוצה להיפטר מהם. הם עלולים להיות מסרטנים. תיזהרו!".


כתבות נוספות שיעניינו אותך

אל תפספסו: יריד מעצבי נעליים , נעליים
אירועים אינטימיים – "בית" מציע אירועים אינטימיים עם היקרים לכ, מקום לחגוג
מלוות כלה לעתיד? הנה כל מה שאת צריכה לדעת, מסיבת רווקות
הסטודיו של יסמין ורסנו מגשים חלומות, שמלות כלה
משבוע האופנה לשבירת הכוס (צילום: אבי ולדמן)
מתנות לחתן שהוא בוודאות ישמח לקבל, מסביב לחתונה
חליפות חתן – מה הסגנונות המובילים היום?, חליפות חתן
חתונה אזרחית בדרך שלכם – המדריך המלא, הטקס