גני אירועים שתורמים את עודפי המזון? יש דבר כזה - מתחתנים menumain-menu-usersearchmenu_xaccessibilityנגישותcategoriesgaleriessitestoolsgeneralgoogle-playapp-storefacebookpinteresttwittersocial_instagramSite-By-NGsoft right-arrow right-arrow facebookpinterest
בדקנו וגילינו שהרבה יותר נוח להשתמש באתר כשהטלפון במצב מאונך.
סיבוב קטן ימינה ואנחנו איתך!
נגישות
נגישות

אוכל לא זורקים

מה עושים עם כל האוכל שנשאר אחרי האירוע? ותמיד נשאר!

מקום לחגוג

עוזי בארי , מגן האירועים עדן על המים,  תורם זה 12 שנה עודפי מזון לארגון לקט ישראל עבור נזקקים.

 

בישראל ע"פ נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה התקיימו בשנה החולפת 55 אלף חתונות. בכל  אירוע נותרים ק"ג רבים של בשר, ירקות, תוספות יוקרתיות ומאפים משובחים שיכולים להאכיל ולהעשיר את תזונתם של אלה שאין ידם משגת מזון בריא, עשיר ומגוון. לקט ישראל דואגים להעביר את המזון באמצעות מערך לוגיסטי מקצועי הכולל משאיות ומחסנים עם יכולת קירור ושמירת בטיחות המזון. אתם יכולים לתרום לכך שאנשים נוספים ייהנו – ללא כל מאמץ מצדכם.

עוזי בארי, מנהל גן אירועים באופן קצת אחר, הוא גדל בקיבוץ יסעור, שירת ביחידה מובחרת ואב לשתי בנות ובן הממשיך את המסורת ביחידה. שירת את המדינה כשליח תנועת נוער בבלגיה ואשתו כשליחת עליה. נראה שציונות ונתינה אינם מילים גסות עבורו. לטענתו זה לא מסובך לתרום עודפי מזון כי יש הרבה שנרתמים לעזור. כאיש יחידה הוא כמובן לא לוקח קרדיט "זה לא רק אני - יש צוות". עוזי הוא בן להורים ניצולי שואה כך שהשלכת מזון, כפי הנראה, ממש לא מקובלת עליו.

כבוגר הנדסת תעשייה וניהול, עוזי הגיע לנהל מפעל והקים מרכז תנועת נוער בהולנד. שם יצר קשר עם ראשי הקהילה והכיר את בעלי קייטרינג בראף, שהפכו להיות שותפים מלאים לעבודה ולנתינה. עם חזרתו ארצה, לקיבוץ ניר אליהו, התפנתה משרת ניהול אולם האירועים "עדן על המים", תפקיד שהוא ממלא באהבה זה 12 שנה. אוהב את הניהול הכלכלי ובעיקר את השילוב של עבודה עם אנשים.

הקשר עם לקט ישראל, החל מהיכרות עם ג'וזף גיטלר יו"ר ארגון לקט ישראל ומייסד העמותה, במסגרת עבודה קודמת. עם קבלת התפקיד ב"עדן על המים" ג'וזף גיטלר הגיע לבקרו ושם החלה למעשה הפעילות הראשונה של הצלת עודפי מזון. ג'וזף גיטלר החל את הצלת עודפי המזון בהעברתם ברכבו הפרטי ואחסונם במקרר הביתי עד שלא נותר מקום. כך החל ארגון לקט ישראל שכיום מפעיל מספר פרויקטים של הצלת עודפי מזון בהיקף של מיליוני ק"ג. בשנת 2011 הצילו בלקט ישראל 9,500,000 ק"ג של מזון הכולל: פירות וירקות, ארוחות מבושלות ומוצרי מזון שנאספו ממאות ספקים. הקשר עם מייסד ויו"ר לקט ישראל ג'וזף גיטלר הפך לידידות ושיתוף פעולה פורה, לאירועי תרומה למען נזקקים ולפעילות יומיומית של איסוף עודפי מזון טובים ומזינים למען אלה שלא שפר עליהם מזלם.

עוזי: "יש פה תפוסה יומיומית והרבה מזון עלול היה להיזרק, בזכות הפעילות של ארגון לקט ישראל הצלחנו להציל כמויות עצומות של מזון. זה מאמץ מזערי, מתנדבי לקט ישראל מגיעים בתיאום, אורזים בקופסאות שהם מביאים והכל מועבר במהירות המרבית לקירור. כמי שעובד בעבודה שמייצרת שמחות עבור קהל הלקוחות, אני שמח לשמח אנשים נוספים שזקוקים למזון. 

 *באדיבות לקט ישראל

 


כתבות נוספות שיעניינו אותך

אל תפספסו: יריד מעצבי נעליים , נעליים
ואלי אירועים וכנסים (צילום: באדיבות וואלי אירועים וכנסים)
הפקת אביב (צילום: יניב כאדר)
צילום: Shutterstock
ירח דבש בזנזיבר (צילום: Shutterstock)
יריד שמלות הכלה של רוח נשית (צילום: תומר טרלן בן אבי)
צילום: דניאל - stravo
באדיבות Shutterstock