כולנו אוכלים קודם כל עם העיניים. הן רואות, הן מסתכלות, הן בוחנות ורק אז מחליטות אם לשלוח איתות זריז למוח שישדר לחיישני האף. ואם להם זה ידגדג בקצות העצבים ויעיר אותם משנתם, כל שנותר הוא להכין כלי עבודה - ושיהיה בתיאבון. הנה לכם כמה טעימות, שלא תוכלו להוריד מהן את העיניים
סלט כתום אדום
חומרים:
1/2 ק"ג עגבניות שרי אדומות חתוכות לחצאים
1/2 ק"ג עגבניות שרי צהובות חתוכות לחצאים
1 מנגו בשל ומוצק חתוך לקוביות בגודל העגבניות
1 פפאיה בשלה ומוצקה חתוכה לקוביות בגודל העגבניות
4 בצלצלי שאלוט חתוכים לז'וליאן (רצועות דקות)
1 פלפל אדום חריף פרוס
1 חבילה מיקרו סלק
מעט כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
2-3 כפות שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים ולהגיש מיד
רולדת קרפצ'יו
חומרים:
24 פרוסות פילה סינטה דקות
24 פרוסות דקות של זוקיני צהוב
2 סלקים חתוכים לז'וליאן (רצועות דקות)
1 חבילה של עירית חתוכה באורך זהה לרצועות הסלק
4 בצלצלי שאלוט חתוכים לז'וליאן
1 חבילה של עלי מיקרו רוקט
קורט מלח ים ופלפל שחור גרוס
100 מ"ל שמן זית כתית מעולה
30 מ"ל חומץ בלסמי מעולה
אופן ההכנה:
1. להניח את הסינטה על קרש חיתוך ולתבל במלח ופלפל
2. להניח את פרוסות הזוקיני על פרוסות הסינטה ולסדר את שאר המרכיבים בניצב
3. לגלגל למיני רולדה, כך שהבשר והזוקיני עוטפים את שאר המרכיבים
4. להעמיד את המנה על צלחת הגשה ולתבל בשמן זית וחוץ בלסמי
סביצ'ה טונה
חומרים:
1/2 ק"ג טונה טרי ונקי מעור וגידים, חתוך לקוביות קטנות
4 בצלצלי שאלוט חתוכים לקוביות
4 צנוניות פרוסות דק
1 חבילת עלי מיקרו בזיליקום
2 כפות שמן זית כתית מעולה
קליפת לימון מגורדת מ- 1/2 לימון
מלח ים ופלפל רוס
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל המרכיבים בקערה כשעה לפני ההגשה
2. לפני ההגשה לסדר בכוסות בשכבות, כשצנונית משמשת להפרדה בין השכבות
תאנים ואשכולית אדומה ברוטב זביון
חומרים:
24 תאנים חצויות
2 אשכוליות אדומות מפולטות
1 פיאטיה פרוסה
לרוטב הזביון:
6 חלמונים
1 כוס יים אדום
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. לסדר את התאנים, פרוסות הפיטאיה והאשכולית בכוסות אישיות
2. להכנת הרוטב: להקציף את החלמוניםעם היין והסוכר בעזרת מטרפה מעל סיר מים רותחים
3. לבחוש כל הזמן עד שהרוטב מסמיך
4. לאחר שהרוטב הסמיך יש להסיר מהאש ולהעביר לכלי קר
5. לצקת מעל הפירות ולהגיש
קדירת בקר, פטריות ובמיה
חומרים:
1 ק"ג בשר צלי (]לש פילה או כתף) חתוך לקוביות בינוניות
1 כרישה פרוסה
1 גזר פרוס
1 שורש סלרי פרוס
6 בצלצלי שאלוט
1/2 בקבוק יין אדום
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה (לבשר)
24 יחידות במיה
2 סלסילות פטריות
2 כפות טימין שצוץ
מלח ים ופלפל שחור גרוס
ועוד 1/4 כוס שמן זית כתית (לבמיה ולפטריות)
אופן הכנת הבשר:
1. לתבל את הבשר במלח, פלפל וחצי מכמות השמן
2. לבשל בסיר על להבה חמה עד שכל הבשר קיבל מעטפת חיצונית
3. להוסיף את יתרת השמן ואת הירקות, לצלות כאבע שעה. לערבב כל כמה דקות
להוסיף את היין ולהנמיך אץ האש. להמשיך לבשל כ- 3-4 שעות בחום נמוך עד שהבשר רך
5. להוסיף מדי פעם מים כדי שהתבשיל לא יתייבש (להוסיף לא יותר מחצי כוס בכל פעם)
אופן הכנת הבמיה והפטריות:
1. לערבב את הבמיה והפטריות עם השמן, לתבל ולצלות כרבע שעה בתנור בחום של 200 מעלות
2. לסדר את הבמיה, הפטריות והצלי בצלחות אישיות ולהגיש
צילום: רונן מנגן, סטיילינג: רותם ניר
סלט כתום אדום
חומרים:
1/2 ק"ג עגבניות שרי אדומות חתוכות לחצאים
1/2 ק"ג עגבניות שרי צהובות חתוכות לחצאים
1 מנגו בשל ומוצק חתוך לקוביות בגודל העגבניות
1 פפאיה בשלה ומוצקה חתוכה לקוביות בגודל העגבניות
4 בצלצלי שאלוט חתוכים לז'וליאן (רצועות דקות)
1 פלפל אדום חריף פרוס
1 חבילה מיקרו סלק
מעט כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
2-3 כפות שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים ולהגיש מיד
רולדת קרפצ'יו
חומרים:
24 פרוסות פילה סינטה דקות
24 פרוסות דקות של זוקיני צהוב
2 סלקים חתוכים לז'וליאן (רצועות דקות)
1 חבילה של עירית חתוכה באורך זהה לרצועות הסלק
4 בצלצלי שאלוט חתוכים לז'וליאן
1 חבילה של עלי מיקרו רוקט
קורט מלח ים ופלפל שחור גרוס
100 מ"ל שמן זית כתית מעולה
30 מ"ל חומץ בלסמי מעולה
אופן ההכנה:
1. להניח את הסינטה על קרש חיתוך ולתבל במלח ופלפל
2. להניח את פרוסות הזוקיני על פרוסות הסינטה ולסדר את שאר המרכיבים בניצב
3. לגלגל למיני רולדה, כך שהבשר והזוקיני עוטפים את שאר המרכיבים
4. להעמיד את המנה על צלחת הגשה ולתבל בשמן זית וחוץ בלסמי
סביצ'ה טונה
חומרים:
1/2 ק"ג טונה טרי ונקי מעור וגידים, חתוך לקוביות קטנות
4 בצלצלי שאלוט חתוכים לקוביות
4 צנוניות פרוסות דק
1 חבילת עלי מיקרו בזיליקום
2 כפות שמן זית כתית מעולה
קליפת לימון מגורדת מ- 1/2 לימון
מלח ים ופלפל רוס
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל המרכיבים בקערה כשעה לפני ההגשה
2. לפני ההגשה לסדר בכוסות בשכבות, כשצנונית משמשת להפרדה בין השכבות
תאנים ואשכולית אדומה ברוטב זביון
חומרים:
24 תאנים חצויות
2 אשכוליות אדומות מפולטות
1 פיאטיה פרוסה
לרוטב הזביון:
6 חלמונים
1 כוס יים אדום
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. לסדר את התאנים, פרוסות הפיטאיה והאשכולית בכוסות אישיות
2. להכנת הרוטב: להקציף את החלמוניםעם היין והסוכר בעזרת מטרפה מעל סיר מים רותחים
3. לבחוש כל הזמן עד שהרוטב מסמיך
4. לאחר שהרוטב הסמיך יש להסיר מהאש ולהעביר לכלי קר
5. לצקת מעל הפירות ולהגיש
קדירת בקר, פטריות ובמיה
חומרים:
1 ק"ג בשר צלי (]לש פילה או כתף) חתוך לקוביות בינוניות
1 כרישה פרוסה
1 גזר פרוס
1 שורש סלרי פרוס
6 בצלצלי שאלוט
1/2 בקבוק יין אדום
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה (לבשר)
24 יחידות במיה
2 סלסילות פטריות
2 כפות טימין שצוץ
מלח ים ופלפל שחור גרוס
ועוד 1/4 כוס שמן זית כתית (לבמיה ולפטריות)
אופן הכנת הבשר:
1. לתבל את הבשר במלח, פלפל וחצי מכמות השמן
2. לבשל בסיר על להבה חמה עד שכל הבשר קיבל מעטפת חיצונית
3. להוסיף את יתרת השמן ואת הירקות, לצלות כאבע שעה. לערבב כל כמה דקות
להוסיף את היין ולהנמיך אץ האש. להמשיך לבשל כ- 3-4 שעות בחום נמוך עד שהבשר רך
5. להוסיף מדי פעם מים כדי שהתבשיל לא יתייבש (להוסיף לא יותר מחצי כוס בכל פעם)
אופן הכנת הבמיה והפטריות:
1. לערבב את הבמיה והפטריות עם השמן, לתבל ולצלות כרבע שעה בתנור בחום של 200 מעלות
2. לסדר את הבמיה, הפטריות והצלי בצלחות אישיות ולהגיש
צילום: רונן מנגן, סטיילינג: רותם ניר
כתבות נוספות שיעניינו אותך
14.1.2018
רון שגב-פינקלמן
אל תפספסו: יריד מעצבי נעליים
יריד "הקולקטיב" מציע אירוע אופנה יזמי שווה ביותר!לקריאה
29.1.2023
רני זהר
מלוות כלה לעתיד? הנה כל מה שאת צריכה לדעת
מלוות כלה מא׳ ועד ת׳ – המדריך המלא למלווה המתחילה, כולל כל מה שאת צריכה לדעת לקראת תפקיד חייך בתור bridesmaidלקריאה
12.2.2022
אורלי בויום
חליפות חתן – מה הסגנונות המובילים היום?
איזה מין חתן אתה, של בלייזר שחור וקלאסי או של חליפה צבעונית וטרנדית? חיפשנו את מיטב חליפות החתן ל- 2022, כדי שתיראו הכי יפים וטרנדיים שיש ביום השמח בחייכם.לקריאה
05.1.2023
רני זהר
איפור לכלה – הטרנדים המובילים לחורף 2023
מיואשת מלגלול את הפינטרסט? בואי לגלות את הטרנדים המובילים של איפור לכלה בחורף 2023: איזה לוק הכי יתאים לך?לקריאה
31.12.2019
מערכת מתחתנים
ואחת לשנה הבאה: מצעד חתונות העשור של המפורסמים
חתונות של סלבז תמיד מרגשות, אבל כשהגיע הזמן לסכם עשור שלהן - על אחת כמה וכמה; אז מי שיחקו לנו עם הלב עד הסוף הטוב, מי הכתיבו טרנדים ואת החתונות של מי בחיים לא נשכח? מצעד סיכום עשור חגיגילקריאה
28.12.2022
רני זהר
ירח דבש בחורף – אקזוטי או מושלג?
ירח דבש בחורף – מצאנו לכם 4 יעדים מדהימים לירח דבש בחורף, החל מהאקזוטי ביותר ועד המושלגלקריאה
29.1.2023
רני זהר
מתנות לחתן שהוא בוודאות ישמח לקבל
החתונה מתקרבת ואת חושבת להפתיע אותו בבוקר היום המרגש שלכם עם מתנה? אתם ההורים של הכלה ורוצים להתחבר ולשמח את החתן? 10 מתנות לחתן שהוא בטוח יאהבלקריאה
18.2.2022
אורלי בויום
צילומי טראש זוגיים לחתונה – המדריך המלא לטראש שלכם
הכל על צילומי טראש זוגיים - מתי מצלמים ואיפה? למה צריך צילומי טראש מיוחדים ולמה דווקא ׳בראשית׳? קבלו את המדריך המלא לעולם הטראש, מים המלח ועד לחרמוןלקריאה