דף הבית  ›  מארגנים חתונה  ›  מתנה לאורחים DIY: ריבות ביתיות בצנצנת מהודרת
כתבות לפי נושאים
מקום לחגוג
קייטרינג ובר
מארגנים חתונה
בית יהודי
הטקס
הכלה
טיפוח וכושר
החתן
מוזיקה
צילום
יחסים
אהבה מחושבת
מסביב לחתונה
מסיבת רווקות
סיפורי חתונה
ירח דבש בחו"ל
הבלוגיה
gays wed
חתונה ירוקה
המדריך לחתונה
שמלות כלה 2016
שמלות כלה2017
שמלות כלה 2018
twitter   הדפס שלח לחבר
הוסף למועדפים שלי
הדפס
שלח לחבר
Share facebook
twitter

מתנה לאורחים DIY: ריבות ביתיות בצנצנת מהודרת

מתנה טעימה לאורחים שלכם בחתונה

מאת רון שגב-פינקלמן   31.03.16   מתוך כתבות:  מארגנים חתונה
 במהלך החודש האחרון חשפנו בפניכם שלל טיפים, שיטות והצעות שונות בתחום ה-DIY  לחתונה שלכם. אנו שמחים לסכם ולסיים את סדרת הכתבות בנושא (זה לא אומר שלא תהיינה יותר...), במתנה מתוקה, טעימה ויחסית פשוטה לביצוע של מתנת אורחים מפנקת

הכנת ריבות בצנצנות קטנות ואישיות לאורחים היא פעולה לא פשוטה כאשר יש לכם כ-1,000 מוזמנים. אבל אם יש לכם מספר אורחים 'סביר' ו/או שאתם מגייסים בני משפחה וחברים קרובים במשימה אז זאת באמת חוויה מגניבה והתוצאה מקסימה!

אז מה עושים? מבקשים מכולם לאסוף עבורכם צנצנות זכוכית קטנות (אפשר גם בשלל גדלים, לא חייבים אחידות, אך שהמראה המתקבל יהיה הרמוני ומשלים) ומשרים במים חמים להורדת המדבקות המקוריות שהיו עליהן, או שרוכשים במרוכז צנצנות פשוטות וחלקות.

צנצנת ריבה אישית לאורחי החתונה

קרדיט צילום: thinkstock

הכנת הריבות

אפשר לשלב סוגים שונים של ריבות ולתת לכל חבר/שכנה/דודה להכין איזו ריבה שבא לה. לפניכם המתכון הבסיסי להכנת ריבת תפוזים:

1 ק"ג תפוזים עם קליפה עבה, 1 ק"ג סוכר, 2 כפות מיץ לימון, 1 כוס המים. אפשר להוסיף גם גרידת לימון, לא חובה.

אופן הכנה: שטפו היטב את התפוזים. בשלו אותם בקליפתם עד לריכוך. פרסו את התפוזים לחצי ואז לרצועות או לקוביות בגודל בינוני. בשלו את הסוכר וכוס מים בסיר גדול ובחשו עד שהסוכר נמס. הוסיפו את התפוזים ואת מיץ הלימון והביאו לכדי רתיחה. הסירו את הקצף, הנמיכו את האש ובשלו תוך בחישה ושמירה על בעבוע עדין, עד שהריבה מתעבה. רק כשהריבה מתקררת, מזגו לצנצנות זכוכית מעוקרות ואיטמו היטב.

עיטור הצנצנות

אפשר לעטר ולקשט את הצנצנות בשלל אפשרויות: ריבועי בד למכסה, קשירה עם בד סאטן, הדבקת בד תחרה ואל תשכחו כמובן לבחור מדבקות יפות ועליהן לציין כיתוב, לפי טעמכם (שמות הנישאים, סוג הריבה, תאריך, 'קחו אותי', 'שיהיה רק מתוק' ועוד).

הכנת ריבות מסוגים שונים

קרדיט צילום: thinkstock

טיפים כלליים, אך חשובים

  • ריבה נשמרת טרייה (סגורה) חודשים, לכן אל תחששו להכין אותה מראש, כמה שבועות מראש.
  • בחרו פירות טריים וללא פגמים. 
  • הקפידו על כמויות נכונות ותואמות למתכוני הריבה שלכם, זה קריטי.
  • היחס הנכון בין משקל הפרי למשקל סוכר, לפני הבישול, הינו 1:1, כלומר קילו כנגד קילו.
  • יש לבשל את הריבה בסיר נירוסטה וללא מכסה.
  • צננו את הריבה, טרם הכנסתה לצנצנות הקטנות.
  • אחסנו במקום חשוך וקריר.


עיטור הצנצנות כמתנה לאורחי החתונה

קרדיט צילום: thinkstock

בהצלחה!

twitter   הדפס שלח לחבר
הוסף למועדפים שלי
הדפס
שלח לחבר
Share facebook
twitter
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
סגור
הוספת תגובה
שם
דוא"ל
הציגו את כתובת הדוא"ל
כותרת
תוכן
בלחיצה על "שלח" הנני מאשר שאינני שולח כל תגובה המפרה את תנאי השימוש בפורטל מתחתנים ברשת.
שלח