שינויי מזג האויר לא פוסחים גם על חברות הקייטרינג. בשבילן זוהי הזדמנות לגיטימית לרענן תפריטים ולהוסיף/להוציא חומרי גלם עונתיים מהתפריט.
איזו בשורה מביא לנו החורף הקרוב? הלכנו אצל שני שפים מובילים לבדוק תפריטים ומתכונים. זהירות! כתבה מרעיבה.
התחזית לחורף: חורף 2015 מביא איתו צבעים, מרקמים וטעמים מיוחדים. הדגש העונה הוא על הצבעים שיחממו את החורף. הקונספט הקולינרי שמנחה את 'קייטרינג אבשה' הוא התאמה מדויקת לאופי האירוע ולמוזמנים ולכן המנות יהיו אישיות וייבנו לעיניי האורחים, כדי שכל אורח ירגיש יחיד ומיוחד.
קבלת הפנים: האורחים יתקבלו במרקים חמים דוגמת מרק תפו"א עם כרישה ומרק אפונה עם נענע. המרקים יוגשו בליווי שמנים ארומטיים.
בנוסף למרקים, יוגשו המנות דואט מולארד וסינטה, שייצלו מול האורחים בתנור לבנים איטלקי ויוגשו על מצע של פירה כתום ומנה של סלמון הנצרב על פלאנצ'ה מול האורחים ומוגש על מצע של קרם ארטישוק.
עיקריות: במנות העיקריות נטעם שדרוגים למנות העיקריות המוכרות והמוצלחות באירועים. הדג או הבקר יקבלו טוויסט של טעמים בצלחת. בין המנות שנראה העונה יהיו פילה מוסר באיולי לימונים שיונח על ריזוטו פטריות ביין שרדונה ודואט של פילה בקר וספריבס טלה.
קדירה של טלה בפטריות חורש ויין אדום תוגש לצד תבשיל בורגול ומנה של פריים ריב שניצלת בתנור פחמים ועשירה בטעמים תוגש עם פירה קוקוס.
לצד המנות יוגשו סלטים רעננים וצבעוניים, סלטי חורף חדשים בליווי של ירק טרי עשבי תבלין ופירות יבשים. חגיגת צבעים וטעמים.
קינוחים: לסיום יוגשו קינוחים מחממים, כמו מאפה שמרים שנאפו בתנור לבנים, פנקייקס עם מבחר תוספות וסחלב חם בליווי רימונים וקוקוס.
לאורך כל האירוע יוגש בבר הקפה סיידר חם עם מקלות קינמון.
ההפתעה: במהלך כל אירוע יוגשו הפתעות קטנות שיחולקו לאורחים ויחממו את הלב.
בשורה התחתונה: חורף 2015 יהיה בדגש על צבעים וטעמים חזקים שיחממו את העין, הגוף וכמובן הלב.
קייטרינג טעם וצבע
התחזית לחורף: 2015 הולכת להיות שנה מעניינת מלאת טעמים מוכרים, אהובים וממכרים כשבכל נגיסה נרגיש את כל העולם.
קבלת הפנים: יתאפיין יותר בסגנון אוכל הרחוב, כשההשראה תהיה מהמטבחים האסיאתיים של תאילנד ווייטנאם, עם נגיעות מארצות אחרות כמו הודו ודרום אמריקה. אוכל הרחוב האסיאתי והדרום אמריקאי מתאפיין בטעמים חזקים ומגוונים שמאד חביבים על הסועד הישראלי ואינו מציב כמעט בעיות בהתאמות למגבלות הכשרות. אוכל הרחוב מאפשר להציג מטבח צבעוני ואישי כמעט בכל אירוע וזוכה לפופולריות רבה לאחרונה.
ראשונות ועיקריות: המנות העיקריות הן במגמת חזרה למטבח ולטעמים המקומיים. הייחוד הוא בפרזנטציה: עמדות של מעדניית שוק, עם הרבה דגים כבושים כמו מטיאס והרינג ואפילו קציצות ביתיות ותבשילי קטניות בתיבול ים תיכוני. הדגש העיקרי על איכות חומרי הגלם והביצוע. זו למעשה מגמה שהתפתחה ממטבחי השוק של השנים האחרונות והותאמה לתחום האירועים עם קריצה למטבח הבאלדי וההקפדה המתבקשת.
אירועים בסגנון ביסטרו אמריקאי, כדוגמת "בלתזר", הבראסרי הניו יורקי המיתולוגי, יהיו חלק מהמגמה של החורף הקרוב ויוגשו בהם מנות כמו שניצל, קונפי של אווז והמבורגרים איכותיים.
הדגש יהיה כמובן על טיב המנה, דיוק הביצוע, הטעמים וההגשה.
נתחי הבקר השלמים והפרגיות, ירדו לאט לאט מעמדות הקייטרינג באירועים.
בשבילי רק חסה: בשנה האחרונה תופסת תאוצה הדרישה למטבח צמחוני וטבעוני וגם לכך יש מענה.
מה נאמר ומה נגיד, אם החזקתם מעמד עד כאן, כוח הרצון שלכם גדול משלנו. אנחנו כבר בדרך לצהריים.
כתבות נוספות שיעניינו אותך
18.2.2022
אורלי בויום
צילומי טראש זוגיים לחתונה – המדריך המלא לטראש שלכם
הכל על צילומי טראש זוגיים - מתי מצלמים ואיפה? למה צריך צילומי טראש מיוחדים ולמה דווקא ׳בראשית׳? קבלו את המדריך המלא לעולם הטראש, מים המלח ועד לחרמון11.3.2024
מערכת מתחתנים
אירועים אינטימיים – "בית" מציע אירועים אינטימיים עם היקרים לכ
"בית" הוא המקום המושלם לאירועים קטנים וייחודיים - הנה כל מה שחשוב שתדעו על המקום28.12.2022
רני זהר
ירח דבש בחורף – אקזוטי או מושלג?
ירח דבש בחורף – מצאנו לכם 4 יעדים מדהימים לירח דבש בחורף, החל מהאקזוטי ביותר ועד המושלג26.7.2021
מערכת מתחתנים
רוצים חתונה אחרת? כך תשווקו את זה נכון
"אם תקשיבו, תכילו, תהיו כנים ויצירתיים, כנראה תופתעו לטובה. הרי הקרובים לכם – אוהבים אתכם בדיוק כפי שאתם אוהבים אותם". כך תתחתנו נכון14.8.2022
רני זהר
עיצוב הזמנה לחתונה: טיפים, רעיונות ואיך מעצבים לבד?
איך בוחרים מעצב הזמנה לחתונה? מה צריך לדעת כשמעצבים הזמנה לבד? כל הטיפים והרעיונות לעיצוב הזמנה בעצמכם05.4.2020
מערכת מתחתנים
Ma Ma Ma My Corona: מצעד שירי החתונה הגרועים ביותר
בצעידה לחופה, בשבירת הכוס וברחבת הריקודים – אלה הם השירים שממש לא כדאי שיושמעו בחתונה שלכם.06.7.2022
מערכת מתחתנים
הסטודיו של יסמין ורסנו מגשים חלומות
בסטודיו של יסמין ורסנו הממוקם בראשון לציון, תופרים מאז 2015 שמלות ייחודיות לכלות מכל הארץ ומהעולם. בכל עונה, נוצרת בסטודיו קולקציה חדשה על בסיס השראות חדשות, לצד תפירה בעיצוב אישי לטעמים משתנים.29.1.2023
רני זהר