דף הבית  ›  קייטרינג ובר  ›  הכל על אלכוהול
כתבות לפי נושאים
מקום לחגוג
קייטרינג ובר
מארגנים חתונה
בית יהודי
הטקס
הכלה
טיפוח וכושר
החתן
מוזיקה
צילום
יחסים
אהבה מחושבת
מסביב לחתונה
מסיבת רווקות
סיפורי חתונה
ירח דבש בחו"ל
הבלוגיה
gays wed
חתונה ירוקה
המדריך לחתונה
שמלות כלה 2016
שמלות כלה2017
twitter   הדפס שלח לחבר
הוסף למועדפים שלי
הדפס
שלח לחבר
Share facebook
twitter

הכל על אלכוהול

המדריך המקיף לסוגי אלכוהול לאירוע

מאת הדס בכר   19.07.15   מתוך כתבות:  קייטרינג ובר

מהכוסית הראשונה שהם מרימים לחייכם עם כניסתם לאולם ועד הקפה שהם לוגמים לפני צאתם לדרך, המשקאות מלווים את אורחיכם לאורך כל האירוע. מה יציע להם הבר

בכל רגע משמעותי, ומה יש במשקאות הללו שעושה טוב כל כך? מדריך למאותגרים אלכוהולית

אלכוהול לאורך כל האירוע

אילו משקאות מתאימים לשלבי האירוע השונים? להלן מספר רעיונות:
קבלת הפנים, אפריטיף: מצרפתית - פתיחת הארוחה. מטרת המשקה היא לעורר את מיצי הקיבה ולהכינה לארוחה כבדה בצורה הדרגתית. זוהי המנה הראשונה של האלכוהול. ההרגשה לאחר השתייה מרעננת ואינה מערפלת את החושים. משקאות מומלצים: ורמוט (כמו צינזאנו או מרטיני), קמפרי, פרנו (משקה על בסיס צמח האניס), יין לבן קר, יין מבעבע (שמפניה, קווה), קוקטיילים קלילים עם פירות כמו מוחיטו (משקה רום ולימון מקובה), קמפשן (קמפרי עם סירופ רוטן פסיפלורה ותפוזים) או מרגריטה (משקה על בסיס טקילה ותפוזים).
בזמן הארוחה: וויסקי, בירה מהחבית, יין אדום ולבן, שתייה קלה.
לסיום הארוחה, דז'סטיף: משקאות המסייעים בתהליך העיכול. לעתים יכולים משקאות אלה לשמש גם כאפריטיפים. משקאות מומלצים: ליקרים כמו ייגרמייסטר, רמזוטי, אמרטו די סרונו וסוגי ברנדי שונים. גם עם יינות מוסקט, יינות שרי או פורט נהוג לסיים את הארוחה.
המסיבה: בשלב הזה כל משקה "יעשה את העבודה": מי שהחל בשתיית קוקטייל בשלב קודם ימשיך איתו גם בזמן המסיבה. קוקטיילים שונים, כמו וודקה רדבול, משקאות הסאוורים (ליקרים בתוספת מיץ לימון), משקאות אנרגיה, ייגרמייסטר, רמזוטי, פיג'לינג, וויסקי ועוד.
בסיום האירוע: בדרך כלל עוברים למשקאות ללא אלכוהול, כמו קפה או משקאות קלים.


מזקקים את האווירה
למי שכף רגלו לא דרכה מעולם בפאב, הנה מדריך מזורז שיעשה לכם קצת סדר בראש.
ליקרים
קמפרי: ליקר קלאסי ומותג יוקרתי. רצוי שיהיה מצוי בכל בר, גם ללא קשר לחתונה. המשקה שהמציא גספרה קמפרי לפני למעלה מ-130 שנה, עשוי מעשרות עשבי תיבול מרירים ועד היום הוא האפריטיף הנמכר ביותר בעולם ונחשב לסמל איטלקי. דרכי ההגשה הקלאסיות של קמפרי הן הוספת קרח ותפוזים, אשכוליות, טוניק או סודה, בקישוט פלח תפוז או הקוקטיל הפופולרי קמפאשן (קמפרי עם סירופ רוטן פסיפלורה ותפוזים).
רמזוטי: מאז בואו לעולם לפני קרוב ל-200 שנה, מיוצר ליקר האמארו רמזוטי בשיטה המסורתית שהמציא אוסנו רמזוטי ממילאנו. המתכון סודי ומורכב מצמחים, מקליפות תפוז ומעשרות עשבי תיבול ושורשים שונים כקינמון ואורגנו, המגיעים מרחבי העולם.  את רמזוטי מומלץ לשתות כאפריטיף בתוספת טוניק, כדז'סטיף קפוא בכוס שוט, עם רד בול או כבסיס לקוקטיילים.
ייגרמייסטר: ליקר שמוצאו בגרמניה ממשפחת משקאות הביטר, המיוצר מעשבים ומצמחים שונים. הייגרמייסטר הוא דז'יסטיף (מעודד עיכול) המכיל 35% אלכוהול. למשקה צבע חום כהה וטעם מריר-מתוק. השפעתו נעה בין עמעום חושים להרגעתם, תלוי בכמות שתצרכו...
אמרטו: ליקר העשוי מהחלק הפנימי של גלעיני המשמש ונקרא בטעות ליקר שקדים (הסיבה לכך היא טעם השקדים שלו).
סטרגה - הליקר המכושף: הסטרגה (מכשפה באיטלקית), מתובל בלא פחות מ-70 תבלינים, בהם זעפרן, מנטה, קינמון ופרחים שונים. הוא נחשב לליקר האיטלקי העתיק והמיוחד ביותר בעולם. הסטרגה מוזכר ברבים מהספרים והסרטים שנוצרו באיטליה ב-150 השנים האחרונות. פרס סטרגה הוא הפרס הספרותי היוקרתי ביותר המוענק באיטליה.


וויסקי
משקה המזוקק מדגנים (לתת, תירס, שיפון וכדומה) ומיוצר בעיקר בארצות הברית, קנדה, אירלנד, סקוטלנד ויפן. הוויסקי מכיל 40% אלכוהול לפחות, ויש הוכחות לקיומו כבר במאה ה-15. מלבד סוגי הוויסקי הבסיסיים שיש בכל חתונה, מומלץ להגיש שני סוגי וויסקי משובח: וויסקי עם סיומת חבית מיוחדת כמו גרנט'ס אייל שיושן בחביות בירה, או גרנט'ס שרי בעלת סיומת חביות שרי. לפינוק אורחים חשובים במיוחד, יתאים וויסקי משובח כמו גלנפידיך בן 12 או 21 שנים. מותגי וויסקי נוספים: שיבאס, ג'וני ווקר, ג'יימסון, J&B.

וודקה
לכל הדעות, זהו המשקה הכי חזק בבר, תרתי משמע. משקה אלכוהולי מדגנים או מתפוחי אדמה מזוקקים, ובו 40% אלכוהול. הוודקה קיימת מאז המאה ה-13, והדעות חלוקות אם מקורה ברוסיה או בפולין. יצרני הוודקה עושים מאמצים רבים לחדש ולרענן את המשקה עם טעמים מיוחדים, כמו פירות או תבלינים מפתיעים. לדברי בעלי ברים רבים, הקוקטייל וודקה רדבול הוא המשקה הפופלרי ביותר בכל חתונה.
מותגי וודקה ידועים: אבסולוט, ואן גוך, לוקסוסובה, נמירוף, סוודקה, סמירנוף, פינלנדיה ורויאלטי.

אבסולוט וודקה: המותג משווק בכ-127 מדינות בעולם, וישראל היא המדינה המובילה בעולם בצריכה של וודקה אבסולוט לנפש. לאבסולוט עשרה טעמים: פפר, ציטרון, קוראנט, מנדרין, וניליה, רספברי, רובי רד, אפיץ', אגס ומנגו.
אבסולוט מנדרין: פירות הדר המוספים לוודקה מעניקים לה טעמים פירותיים וגוף מלא. התחושה בסיומת של הטעם היא של קליפת תפוז עם רמז של מתיקות.
אבסולוט וניליה: בניגוד למשקאות וניל אחרים, היא אינה מכילה תוספות סוכר ומקבלת את מתיקותה העדינה מתרמילי הווניל המגיעים ממדגסקר בלבד. זו אחת מהוודקות הארומתיות ביותר הקיימות. לצד וניל, היא משופעת בריחות שוקולד, קקאו, באטרסקוטש ועוד.
אבסולוט אגס: השילוב המושלם בין פיתוי לרכות. וודקה חלקה, פירותית ומרעננת. הוודקה מתאפיינת בניחוח פירות מתוקים עם נגיעה קלה של שקדים, המוסיפים אנרגיה חושנית לפרי. לבקבוק גווני ירוק עדין בשילוב זכוכית אטומה בהשראת צבעיו וצורתו של האגס.


ג'ין
ג'ין הוא משקה אלכוהולי חסר צבע שהומצא במאה ה-17 בהולנד. הג'ין יוצר במקור כתרופה ומופק על ידי התססה וזיקוק של דגנים. לעתים שותים את הג'ין ללא תוספות, אך הוא נחשב למשקה "קשה" לשתייה. לג'ין מוספים תבלינים שונים כלענה, כוסברה, ערער, אירוס פלורנטיני, קינמון ועוד. מותגי ג'ין ידועים: גורדונ'ס, פלימות' והנדריק'ס.
הנדריק'ס ג'ין: מזוקק בסקוטלנד ומגיע בבקבוק רוקחים מסתורי. התיבול של הג'ין מגיע מכל קצוות תבל: כוסברה ממרוקו, ערער מאיטליה, עלי ורדים מבולגריה ועוד. התוצאה: משקה חלק ומאוזן להפליא, יבש ונקי, ללא כל חומציות ובניחוח ורדים והדרים.

רום
הרום הוא משקה אלכוהולי חריף (40% בממוצע) שהומצא על ידי עבדים מהקריביים, שחיפשו משקה שירומם את רוחם. שודדי הים אימצו את הרום והפיצו אותו בעולם. הרום מיוצר מזיקוק של קנה סוכר. ישנם סוגי רום רבים, וככל שהרום כהה יותר, כך הוא חריף יותר. ישנו רום כהה, רום זהוב, רום לבן ורום מתובל. מותגי רום פופולריים: בקארדי, קפטן מורגן, הוואנה קלאב ונגריטה.

ברנדי
משקה המופק מזיקוק יין או מיץ ענבים תוסס, המכיל בין 40% ל-60% אלכוהול. באזורים קוניאק וארמניאק בצרפת מייצרים את סוגי הברנדי המשובחים ביותר, הקרויים על שם האזור בו יוצרו. גם הגראפה הוא סוג של ברנדי איטלקי המיוצר משאריות של ענבים. המותגים המוכרים של ברנדי הם קוניאק ביסקוויט, רמי מרטן, קורוויזיה, הנסי, היין ודלמיין.

טקילה
משקה המכיל 40% אלכוהול בממוצע ומופק מזיקוק צמח האגבה הכחולה. כדי להיקרא טקילה המשקה אמור להיות מיוצר באזורים מסוימים במקסיקו ולציית למספר חוקים נוספים.
הראדורה: היצרנית הגדולה והידועה בעולם מבין יצרניות הסופר פרימיום טקילה המופקות מ-100% אגבה כחולה. 

יין
בתחום החתונות, רמת ההשקעה בנושא היין נמוכה יותר מאשר בסוגי האלכוהול שלעיל. בשנים האחרונות זוגות בוחרים יינות מבעבעים, גם בזכות כוסות השמפניה האלגנטיות וגם משום שמדובר במשקה קליל, שמכניס את האורחים מהר לאווירה המתאימה ולא משתלט על טעמים אחרים. יינות מומלצים: שמפנייה איילה ברוט מז'ור או בולינג'ר ספיישל קווה. ניתן גם להציע יינות מבעבעים קלילים שאינם שמפניה, כמו הלמברוסקו האיטלקי.

לקנות אלכוהול לבד - עוד אופציה

לאחרונה, יותר ויותר זוגות רוכשים אלכוהול מספק חיצוני לחתונה וכך חוסכים לא מעט כסף. היתרון הבולט הוא שאתם שולטים באיכות, בסוג ובכמות שתוגש. יתרון בולט נוסף- מה שנותר סגור, ניתן להחזרה ולזיכוי. בכל מקרה, אל תשכחו לערוך השוואת מחירים, לוודא שמה שאתם מזמינים זה אכן מה שתקבלו, ללכת לראות את המקום, לשמוע המלצות וחוות דעת ולבדוק מה מציעים לכם באולם האירועים שלכם.

 

אם מטריד אתכם חוסר הידע שלכם בתחום, הסירו דאגה מליבכם, כיוון שחנויות אלו יודעות ומורגלות בהתאמת אלכוהול לאירועים מגוונים, כולל לחתונות. המשקאות הפופולאריים לאירוע איכותי יכלול: בירות (מספר סוגים), יין לבן, יין אדום ושמפניה, וויסקי משובח וודקה איכותית. המשתנים שיש לקחת בחשבון, על מנת לחשב את כמות האלכוהול הנדרשת באירוע הינם: כמות האורחים המבוגרים, עונת החתונה, ומועד החתונה (סופ"ש או אמצש).

תודה לאילן אביצור, מנהל תחום האלכוהול בחברת הכרם.

twitter   הדפס שלח לחבר
הוסף למועדפים שלי
הדפס
שלח לחבר
Share facebook
twitter
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
סגור
הוספת תגובה
שם
דוא"ל
הציגו את כתובת הדוא"ל
כותרת
תוכן
בלחיצה על "שלח" הנני מאשר שאינני שולח כל תגובה המפרה את תנאי השימוש בפורטל מתחתנים ברשת.
שלח