טרנדים קולינריים הם צו האופנה. הנה כמה שכדאי שתכירו לפני שאתם מגיעים לבחור את התפריט
אוכל באווירה יותר נינוחה ורגועה כמו גם מסעדות המגישות מגוון מזונות ומאכלים אתניים בטווח מחירים בינוני ימשיכו להוביל את שנת 2012. המפתח לטרנד זה הוא הערך לכסף: המצב השברירי של המשק הנוכחי הביא סועדים רבים להתנהג בזהירות יתרה עם כספם ורבים מעדיפים לחסוך על חשבון יציאות לאירועים מעונבים. אחת ההשלכות של מצב זה היא הופעתן של מסעדות מסוגננות אך רשמיות פחות, מועדונים המציעים ארוחת ערב ובתי קפה יוקרתיים שהם אלטרנטיבה מועדפת ללקוחות הזהירים.
הבטחה כי במקום עושים שימוש במצרכים טריים, מוצרים איכותיים, ישנה אווירה אינטימית ושירות מרגיע. ארוחות דלפק המציעות מנות קטנות בסגנון טאפאס ספרדי מהארץ הבאסקית גם ישאירו את חותמם.
פלח מן "התפוח הגדול" עד לפתח ביתך. האווירה הניו-יורקית עתידית להשפיע על מספר פנים בתחום ההסעדה. השפעות מניו-יורק ימשיכו לשגשג עם הצעות לבראנץ' (ארוחות בוהוריים), דוכן המבורגר ממונע על גלגלים המוגש מטנדר, ברים עם מנות דגל קטנות המלאות השראה ובישול יהודי.
הפופולאריות של אוכל רחוב תתעצם עם מאכלים מארצות רחוקות בדרום אמריקה, כמו פרו וברזיל.
השפעה חזקה מהטהור, פשוט ואותנטי מהמטבח הנורדי. היא גם מנבאת שהכריך הקלאסי יעבור מהפך. כשהזמנים קשים, אוכל נחמה נהיה יותר מובן.
רכיבים טריים ובריאים ימשיכו לצמוח בפופולאריות. גינות "עשה זאת בעצמך" ישחקו תפקיד מרכזי ככל שאנשים יהפכו יותר מודעים סביבתית וחסכוניים.
צמחי בר, פרחים אכילים, יין ביו-דינאמי ורכיבים שלוקטו באים לידי ביטוי בתפריטים.
מהשוק-לשולחן, אוכל נחמה ונוסטלגיה איטלקית: מהעבר השני של הטכנולוגיה, ישנה מגמה לחזור לאתוס הטבע ושיטת הפצה מהשוק-לשולחן שמתפשטת מחוץ למסעדות היוקרה אל בתי קפה ופינות הסעדה שכונתיות. עוד ועוד תפריטים כוללים רכיבים עונתיים, גידול מקומי, מאכלי ים בני-קיימא ובכך מפארים את החקלאים והספקים שעובדים מולם. המבורגר ממשיך לשלוט בממלכה הקרניבורית (חובבת הבשר), במיוחד בכלכלה הנוכחית, רשתות המבורגר מתרחבות בקצב מסחרר. פיצה שומרת על רמת פופולאריות גבוהה: בעוד שפים ממשיכים לעשות בקציצה ובתוספות שינויים מפתיעים. בוקר או צהריים פיצה היא טרנד הגורמה החדש.
אוכל עם מבטא איטלקי מביא לנו אוסובוקו ואראנצ'יני ולמרות שהניחוח הוא נוסטלגי, אוכל איטלקי ממשיך להתפתח לכיוון שונים. איטלקים אזוריים ממשיכים למצוא תגליות מקומיות כמו פיידמונט וליקוריה, או צורות נחמדות וחדשות לפסטה.
המורשת הקולינארית הכי מוצלחת של איטליה היא בתרבות ה"slow food" (אכילה איטית) מניספט שקיים כבר מ1980 וכבר הפך חלק בנוף האמריקאי הלוקהוריסטי (צרכנים שמעוניינים לאכול אוכל מקומי שלא הועבר מרחקים ארוכים) .
תודה לאביגדור מתחם אירועים על המידע לכתבה
כתבות נוספות שיעניינו אותך
14.8.2022
רני זהר
עיצוב הזמנה לחתונה: טיפים, רעיונות ואיך מעצבים לבד?
איך בוחרים מעצב הזמנה לחתונה? מה צריך לדעת כשמעצבים הזמנה לבד? כל הטיפים והרעיונות לעיצוב הזמנה בעצמכם11.4.2022
מערכת זאפ מתחתנים
יעדים לירח דבש - חופשות מומלצות במיוחד למאוהבים
ירח הדבש מסמל את התקופה היפה ביותר בזוגיות – במהלכו תתרכזו בעיקר בזמן איכות זוגי, על רקע נופים עוצרי נשימה. מתלבטים לאן לנסוע? לפניכם 10 יעדים מומלצים לירח דבש!18.2.2022
אורלי בויום
צילומי טראש זוגיים לחתונה – המדריך המלא לטראש שלכם
הכל על צילומי טראש זוגיים - מתי מצלמים ואיפה? למה צריך צילומי טראש מיוחדים ולמה דווקא ׳בראשית׳? קבלו את המדריך המלא לעולם הטראש, מים המלח ועד לחרמון11.3.2024
מערכת מתחתנים
אירועים אינטימיים – "בית" מציע אירועים אינטימיים עם היקרים לכ
"בית" הוא המקום המושלם לאירועים קטנים וייחודיים - הנה כל מה שחשוב שתדעו על המקום12.2.2022
אורלי בויום
חליפות חתן – מה הסגנונות המובילים היום?
איזה מין חתן אתה, של בלייזר שחור וקלאסי או של חליפה צבעונית וטרנדית? חיפשנו את מיטב חליפות החתן ל- 2022, כדי שתיראו הכי יפים וטרנדיים שיש ביום השמח בחייכם.28.12.2022
רני זהר
ירח דבש בחורף – אקזוטי או מושלג?
ירח דבש בחורף – מצאנו לכם 4 יעדים מדהימים לירח דבש בחורף, החל מהאקזוטי ביותר ועד המושלג12.1.2023
רני זהר
זר כלה מפרחי חורף עדינים
זר כלה לחורף – איך תרכיבי את הזר המושלם, שלא רק ירגש אותך אלא גם יורכב מפרחים שמתאימים לעונה הקרה?14.1.2018
רון שגב-פינקלמן